Тест по Мениджмънт за студенти

Тестът се фокусира върху корпоративното ръководтво и историята на корпорациите. Съдържа 35 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.

Информация и рейтинг

Дата: 2020-11-09 10:55:36
Предмет: Мениджмънт
Предназначен за: Всички
Въпроси: 35 въпр.
Сподели:

Публикуван от

admin

Въпросите, които ще видиш в теста:

  1. Кои са факторите, които не са позволили след 1978г “еснафския индивидуализъм” да стане широка основа за новата стопанска култура на сдружаване?

  2. Понятието „Stakeholder”означава:

  3. Hudson Bay Company се основава в Канада през:

  4. Първата комерсиална корпорация в света Stora Kopparberg Mining се създава във Фалун през........г., Швеция, а официалното ѝ признаване с указ на крал Магнус Ериксон е през.......г.

  5. В англосаксонския модел корпорацията се възприема като принадлежаща на собствениците (акционерите) и че, нейното управление е има една единствена цел.

  6. Тhe Massachusetts Bay Company, основана за да колонизира Нова Англия, е създадена през:

  7. Кой от посочените по-долу фактори не е основна слабост на управлението на българските акционерни дружества

  8. За какво конкретно се отнася популярният в корпоративните среди израз “There is no one size fits all” („един размер не става за всички”)?

  9. Социална готовност за сдружаване се формира от сложна система от фактори на средата и от тяхната взаимно обвързаност и взаимна зависимост.Съвременната практика използва и оценява няколко основни показатели, които имат стимулиращ ефект върху готовността за сдружаване.Кой от посочените по-долу фактори не от тях?

  10. Изследвайки проблема проблема „агент – принципал” той пише:“...управляващите директори на някои компании (Joint Stock Companies), обаче са човешки същества, които трябва да управляват чуждите пари по-добре от своите и не може да се очаква, че те ще го правят със същата загрижена бдителност. Кой е авторът на тази оценка?